* اطلاعات آمـاری قیام سیدالشهداء علیه السلام * 2
آمار اصحاب امام حسین(علیه السلام)
در کربلا (پیش از عاشورا)
1. عمّار دهنی به نقل از امام باقر(علیه السلام) یاران امام حسین(علیه السلام) را هنگام ورود به کربلا ۱۴۵ نفر (۴۵ نفر سواره و ۱۰۰ نفر پیاده) ذکر کرده است:
و کان عبید اللَّه قد جهّز الجیش لملاقاته، فوافوه بکربلاء، فنزلها و معه خمسة و أربعون نفسا من الفرسان و نحو مائة راجل، فلقیه الحسین و أمیرهم عمر بن سعد بن أبی وقّاص، و کان عبید اللَّه ولّاه الری، و کتب له بعهده علیها إذا رجع من حرب الحسین .
الإصابة فی تمییز الصحابة نویسنده : العسقلانی، ابن حجر جلد : 2 صفحه : 71
2. برخی مورخان ۸۹ نفر نوشتهاند، با این توضیح که ۵۰ نفر اصحاب امام، ۲۰ نفر از از سپاه دشمن (که به امام پیوستند) و ۱۹ نفر از اهل بیت امام (علیهم السلام) :
. وَقُتلَ أَصْحَابُهُ حَوْلَهُ، وَکَانُوا خَمْسِیْنَ، وَتَحوَّلَ إِلَیْهِ مِنْ أُوْلَئِکَ عِشْرُوْنَ .
وَکَانَ الحُسَیْنُ فِی خَمْسِیْنَ رَجُلاً، مِنْهُم تِسْعَةَ عَشَرَ مِنْ أَهْلِ بَیْتِهِ.
سیر اعلام النبلاء - ط الرساله نویسنده : الذهبی، شمس الدین جلد : 3 صفحه : 298 و 300
3. یعقوبی اصحاب و اهل بیت امام را ۶۲ یا ۷۲ نفر گزارش کرده است:
. فلقی الحسین بموضع على الفرات یقال له کربلاء و کان الحسین فی اثنین و ستین، أو اثنین و سبعین رجلا من أهل بیته و أصحابه .
تاریخ الیعقوبی نویسنده : احمد بن ابی یعقوب جلد : 2 صفحه : 243
4. مسعودی تنها مورخی است که آمار اصحاب امام را هنگام روانه شدن به کربلا به همراه سپاه حرّ، ۵۰۰ سوار و حدود ۱۰۰ پیاده نوشته است - و مجلسی، بحارالانوار، ج۴۵، ص۷۴. گزارش مسعودی را نقل کردهاند، اما به جای ۵۰۰ سوار، ۱۰۰۰ سوار نوشتهاند :
وقال المسعودی فی کتاب مروج الذهب فعدل الحسین إلى کربلاء وهو فی مقدار ألف فارس من أهل بیته وأصحابه ونحو مائة راجل فلم یزل یقاتل حتى قتل صلوات الله علیه .
بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسی جلد : 45 صفحه : 74
http://yon.ir/3wpia
* از مجموع گزارشهای دیگر، این نتیجه را میتوان گرفت که یاران امام بین ۷۰ تا ۹۰ نفر بودهاند.
مِن اللهِ توفیق
درباره این سایت